ਮੇਹਰਵਾਨ ਕੌਰ ਨੇ 3 ਮਿੰਟ ਤੱਕ ਰੋਟੀ ਦਾ ਟੁਕੜਾ ਮੂੰਹ ਵਿੱਚ ਚਬਾਇਆ, ਉਸਨੇ ਦੇਖਿਆ ਕਿ ਰੋਟੀ ਦੇ ਟੁਕੜੇ ਦਾ ਸੁਆਦ ਮਿੱਠਾ ਹੋ ਗਿਆ ਹੈ ਇਸਦਾ ਕਾਰਨ ਹੈ ....meharwan kaur chewed piece of bread in mouth for 3 minutes she noticed sweet taste of piece of bread. it is due to.... * 2 points ਪ੍ਰੋਟੀਨ ਦਾ ਅਮੀਨੋ ਐਸਿਡ ਵਿੱਚ ਟੁੱਟਣਾ/Break-down of protein into amino acid ਚਰਬੀ ਦਾ ਲਿਪਡ ਵਿੱਚ ਟੁੱਟਣਾ/Break-down of fat into lipids ਸਟਾਰਚ ਦਾ ਖੰਡ ਵਿੱਚ ਟੁੱਟਣਾ/Break-down of starch into sugar (b) ਅਤੇ (c) ਦੋਵੇਂ / Both (b) and (c)
Answers
Answered by
3
Answer:
Breakdown of starch into sugar.
Explanation:
We know that bread has starch in it. When we chew it slowly the starch present in it gradually starts converting into sugar by the action of enzyme called salivary amylase present in our mouth. And thus the bread tastes sweet.
Answered by
1
Answer:
answer break down of fat into sugar
Similar questions