Calling the rules violations committed by the Alabama football program "some of the worst ever," the NCAA Committee on Infractions, or rule violations, recently lowered the boom on the football program. Among other restrictions, Alabama will not be allowed to play in a post-season bowl game for the next two years. What type of context clue helps you to understand the phrase lowered the boom? A. antonym B. analogy C. cause and effect D. definition
Answers
Answered by
7
Reading Comprehension
The context clue that helps us understand the phrase 'lowered the boom' is : C. cause and effect
Explanation:
- The Alabama football program had violated a number of rules.
- Some violations were the worst ever committed.
- Due to their negative action they had to be penalised.
- Their rising demand was therefore reduced . This can be related to the phrase, ' lowered the boom'.
- This lowering can be analysed due to a cause and effect phenomenon.
- The word 'Antonym' means something opposite. This word has no significance in the given context clue.
- An 'analogy' refers to drawing a comparison. In the given passage no comparison is being made. Hence analogy is not a context clue.
- There is no 'definition' in the passage.
- So the only appropriate option is cause and effect.
Learn more on Reading Comprehension:
Reading comprehension definition by different authors - Brainly.in
https://brainly.in/question/4513401
"Reading without comprehension is not a reading" Justify - Brainly.in
https://brainly.in/question/2116528
Answered by
1
Answer:
Explanation:you find out
Similar questions