English, asked by vinaypatle17, 5 months ago

How did Birbal bring justice to denu?​

Answers

Answered by samkalin
2

Birbal played a trick. He put some fire on the ground and kept cooking pot on a long tripod. Seeing it Akbar himself said how can this fire cook food on such a long distance. So Birbal made him realize that small fire at long distance cannot give heat to Denu.

(बीरबल प्ले अ ट्रिक। ही पुट सम फायर ऑन द ग्राउण्ड एण्ड कैप्ट कुकिंग पॉट ऑन अ लॉग ट्राइपॉड। सीइंग इट अकबर हिमसैल्फ सेड हाउ कैन दिस फायर कुक फूड ऑन सच अ लॉग डिस्टेन्स। सो बीरबल मेड हिम रीयलाइज दैट स्मॉल फायर एट लॉग डिस्टेन्स कैन नॉट गिव हीट टू दीनू।)

बीरबल ने एक चाल चली। उसने जमीन पर थोड़ी आग जुलाई और ऊँचे त्रिकोण डण्डे पर खाने की हॉण्डी टाँग दी। उसे देखकर अकबर ने स्वयं कहा कि यह आग इतनी दूरी से खाना नहीं पका सकती। इस तरह बीरबल ने अकबर को समझा दिया कि दूरी से आग दीनू को गरमाई नहीं दे सकती।

Similar questions