Science, asked by rajjbose408, 10 months ago

phytochemicals are naturally occurring compounds in plant foods such as fruits,vegetables, whole grains beans, nut and seeds. in laboratory studies many phytochemicals act as antioxidants neutralizing free radicals and removing their power to create damage? please write the paragraph in bengali​

Answers

Answered by TħeRøмαи
3

Explanation:

ফাইটোকেমিক্যাল প্রাকৃতিকভাবে উদ্ভিদ খাদ্য যেমন ফল, সবজি, গোটা শস্য শিম, নট এবং বীজের মধ্যে সংযোজন করা হয়. গবেষণাগারে অনেক ফাইটোরাসায়নিক ক্রিয়াকে অ্যান্টিঅক্সিডেন্ট হিসেবে কাজ করে বিনামূল্যে বিনামূল্যে নিউট্রন করে এবং ক্ষতি সৃষ্টির জন্য তাদের ক্ষমতা অপসারণ করা হয়?

Similar questions