दीपावली और होली के त्योहार में गुझिया किस प्रकार बनाई जाती है? माँ की सहायता से गुझिया
बनाने की विधि संक्षेप में लिखिए।
SO GUYS HERE IS SECOND QUESTION DO SOLVE AND DON'T SCAM OR POSTS SNY IRRELEVANT CONTENT
THANK YOU
Answers
Answered by
18
Answer:
आटा लगाने के लिए:
- मैदा - 2 कप (250 ग्राम)
- घी - आटा गूंथने के लिए और गुजिया तलने के लिए
- घी- गुजिया तलने के लिए
स्टफिंग के लिए:
- मावा - 100 ग्राम
- काजू - 1 टेबल स्पून
- किशमिश - 1 टेबल स्पून
- चिरौंजी - 1 टेबल स्पून
- इलायची - 4 से 5
- सूखा गोला - 2 टेबल स्पून ( कद्दूकस किया हुआ)
- चीनी पाउडर - 1/2 कप (80 ग्रामm)
Answered by
23
Explanation:
Ingredients
For Pastry Dough
▢1 cup whole wheat flour – 120 grams
▢1 cup all purpose flour – 125 grams
▢¼ teaspoon salt
▢⅓ to ½ cup water or as required
▢2 tablespoons Ghee
For Sweet Stuffing
▢1 cup khoya – tightly packed or 200 to 220 grams (mawa or evaporated milk solids)
▢½ tablespoon Ghee
▢10 almonds
▢10 cashews
▢10 pistachios
▢½ tablespoon raisins
▢⅓ cup powdered sugar or as required
▢½ teaspoon cardamom powder or 6 to 7 green cardamoms powdered in a mortar
▢oil as required for deep frying
Similar questions