History, asked by shreju143, 1 month ago

व्हाट इज द सोर्स ऑफ कैल्शियम​

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Answered by Anonymous
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Explanation:

कीवी, नारियल, आम, जायफल, अनानास और सीताफल में खूब कैल्शियम होता है। मुनक्का, बादाम, तरबूज के बीच, पिस्ता और अखरोट कैल्शियम से भरपूर ड्राय फ्रूट हैं। लोग इस बारे में नहीं जानते होंगे लेकिन कुछ मसाले हैं जिनमें खूब कैल्शियम होता है और अगर नियमित रूप से इनका सेवन किया जाए तो कैल्शियम की कमी दूर की जा सकती है।

Answered by yogeshj8080
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Explanation:

Sources of calcium

milk, cheese and other dairy foods. green leafy vegetables – such as curly kale, okra but not spinach (spinach does contain high levels of calcium but the body cannot digest it all) soya drinks with added calcium.

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