Math, asked by vijayvarma019, 2 months ago

write number name from 1 to 20 in Gujarati.​

Answers

Answered by shatatarakakatkar05
0

Answer:

Numeral Cardinal number Ordinal number

0 (૦) શૂન્ય (śūnya)

1 (૧) એક (ek) પ્રથમ (pe'rethem)

2 (૨) બે (be) બીજું (beījeum)

3 (૩) ત્રણ (tra) ત્રીજા (te'reījeā)

4 (૪) ચાર (chār) ચોથા (cheotheā)

5 (૫) પાંચ (pāṅch) પાંચમાં (peāmechemeām)

6 (૬) છ (chha) છઠ્ઠા (chheṭhe'ṭheā)

7 (૭) સાત (sāt) સાતમાં (seātemeām)

8 (૮) આઠ (āṭh) આઠમાં (āṭhemeām)

9 (૯) નવ (nav) નવમાં (nevemeām)

10 (૧૦) દસ (das) દસમાં (desemeām)

11 (૧૧) અગિયાર (agiyār) અગિયારમાં (agueiyeāremeām)

12 (૧૨) બાર (bār) બારમાં (beāremeām)

13 (૧૩) તેર (tēr) તેરમાં (teeremeām)

14 (૧૪) ચૌદ (chaud) ચૌદમો (caudamō)

15 (૧૫) પંદર (paṃdar) પંદરમી (pandaramī)

16 (૧૬) સોળ (soļ) સોળમા (sōḷamā)

17 (૧૭) સત્તર (sattar) સત્તરમી (sattaramī)

18 (૧૮) અઢાર (aḑhār) અઢારમું (aḍhāramuṁ)

19 (૧૯) ઓગણિસ (ogaņis) ઓગણીસમી (ōgaṇīsamī)

20 (૨૦) વીસ (vīs) વીસમી (vīsamī)

Answered by simmipoddar458
0

Answer

Number names in Gujarat. 1 to 20

(1) એક (11) અગિયાર

(2) કે (12) બાર

(3) ત્રણ (13) તેર

(4) ચાર (14) ચૌદ

(5) પાંચ (15) પંદર

(6) છ (16) સોણ

(7) સાત (17) સત્તર

(8) આઠ (18) અઢાર

(9) નવ (19) ઓગનીસ

(10) દસ (20) વીસ

I hope it will help you.

Similar questions