Biology, asked by Abhijitpradhan5101, 10 months ago

புரத செரித்தல் பங்கு கொள்ளும் நொதிகளை அட்டவனைப்படுத்துக.

Answers

Answered by Anonymous
1

Protein (Protein) of the amino acids known as the simple molecules attached, complex, high molecular weight of the organic compounds include the four parumulakkuru one of. Protein is essential for the structure, organization and function of all cells and fire microbes . [1] [2]

Many proteins and metabolites in the Help, and DNA from the marapukkuriyitukalai Translation necessary to notikalakavo hormones tunaiyalakukalakavo ( en: Protein Subunit ) are. Some other proteins perform structural and functional functions. For example, proteins form the cytoskeleton , which is responsible for the formation of cells . Accra's ( en: Actin ), mayoc's ( en: Myosin ) the muscles found in the muscle proteins participate in the movement.Other antibodies, such as proteins that play a role in the immune system , protect the body from harm by binding to bacteria. Engaging in savings, iron cattaic Saver Ferritin molecules, such as, where necessary smuggled them through some organized manner, to help release intanaivikalum proteins. Proteins are the directors that facilitate the interaction between cells , fibers , and body signals . [1]

Answered by anjalin
0

நீங்கள் முதலில் மெல்லத் தொடங்கும் போது புரத செரிமானம் தொடங்குகிறது. உங்கள் உமிழ்நீரில் அமிலேஸ் மற்றும் லிபேஸ் எனப்படும் இரண்டு நொதிகள் உள்ளன. அவை பெரும்பாலும் கார்போஹைட்ரேட்டுகள் மற்றும் கொழுப்புகளை உடைக்கின்றன.

விளக்கம்:

  • ஒரு புரத மூலமானது உங்கள் வயிற்றை அடைந்ததும், ஹைட்ரோகுளோரிக் அமிலம் மற்றும் புரோட்டீயஸ் எனப்படும் என்சைம்கள் அதை அமினோ அமிலங்களின் சிறிய சங்கிலிகளாக உடைக்கின்றன. அமினோ அமிலங்கள் பெப்டைட்களால் ஒன்றிணைக்கப்படுகின்றன, அவை புரதங்களால் உடைக்கப்படுகின்றன.  
  • உங்கள் வயிற்றில் இருந்து, அமினோ அமிலங்களின் இந்த சிறிய சங்கிலிகள் உங்கள் சிறுகுடலுக்குள் நகர்கின்றன. இது நிகழும்போது, உங்கள் கணையம் செரிமான உணவின் அமிலத்தன்மையைக் குறைக்கும் நொதிகள் மற்றும் பைகார்பனேட் இடையகத்தை வெளியிடுகிறது. இந்த குறைப்பு அதிக நொதிகள் அமினோ அமில சங்கிலிகளை தனிப்பட்ட அமினோ அமிலங்களாக உடைப்பதில் வேலை செய்ய அனுமதிக்கிறது.  

இந்த கட்டத்தில் சம்பந்தப்பட்ட சில பொதுவான நொதிகள் பின்வருமாறு:  

  • ட்ரிப்சின்
  • சைமோட்ரிப்சின்
  • கார்பாக்சிபெப்டிடேஸ்

Similar questions