Biology, asked by mohotbatra6147, 10 months ago

15) Pasteurized milk can be consumed without boiling as it is free from harmful microbes. During the process.
milk is heated to about---
पाश्चुरीकृत दूध को उबाले बिना भी उपभोग किया जा सकता है क्योंकि यह हानिकारक जीवों से मुक्त होता है। प्रक्रिया के
दौरान, दूध को लगभग पर———गरम किया जाता है।
1. 100°C for 1 to 3 minutes/1 से 3 मिनट के लिए 100°C
2.70°C for 15 to 30 seconds/15 से 30 सेकण्ड के लिए 70°C
3.50°C for 5 to 10 seconds/5 से 10 सेकण्ड के लिए 50°C
4.90°C for 15to30 minutes/15 से 30 मिनट के लिए 90°C

Answers

Answered by aryan9467
0

Answer:

100°C for 1 to 3 minutes/1 से 3 मिनट के लिए 100°C

Answered by priyanshi243854
1

answer is c - 70 degree celcius for 15 to 30 seconds.

Similar questions